APLIKACE TUHÉHO MÝDLA NA HOLENÍ

 

Aplikace tuhého mýdla na holení je skvělou alternativou k běžným holicím pěnám a gelům.

Zde je návod, jak správně aplikovat tuhé mýdlo při holení:

1. Příprava holicího štětce: Nejprve namočte holicí štětec do teplé vody. Nechte jej tam pár sekund, aby se vlasy štětce změkčily a nasákly vodou.

2. Příprava tuhého mýdla: Vezměte tuhé holicí mýdlo a namočte jej také do teplé vody. Některá mýdla vyžadují, aby se namočila na krátkou dobu, zatímco jiná potřebují delší čas na změknutí.

3. Vytvoření pěny: Vyjměte mýdlo z vody a začněte s vytvářením pěny. Držte holicí štětec v jedné ruce a mýdlo v druhé. Masírujte vlasy štětce přes mýdlo v krouživých pohybech, abyste vytvořili bohatou a hustou pěnu. Můžete přidat více vody nebo více mýdla, abyste dosáhli požadované konzistence pěny.

 4. Aplikace pěny na obličej: Jakmile máte dostatečně vytvořenou pěnu, naneste ji na pokožku. Použijte holicí štětec a jemně krouživými pohyby rozetřete pěnu na pokožku. Zajistěte, aby byla pokožka dobře pokrytá a chloupky dostatečně změkčené.

5. Holení: Po aplikaci pěny pokračujte v holení jako obvykle. Držte holicí nástroj v úhlu přibližně 30 stupňů k pokožce a provádějte krátké, plynulé tahy ve směru růstu chloupků. Dbejte na to, abyste měli ostrou a čistou břitvu, abyste minimalizovali podráždění pokožky.

 6. Opláchnutí a hydratace: Po dokončení holení opláchněte obličej studenou vodou, abyste uzavřeli póry. Poté naneste po holení hydratační krém nebo balzám, který pomůže udržet pokožku hydratovanou a zklidněnou.