PŘÍPRAVA PŘED HOLENÍM A SPRÁVNÉ HOLENÍ POKOŽKY

Příprava před holením a správné holení pokožky jsou důležité pro dosažení hladkého a přesného oholení.
Zde je návod, jak se správně připravit pokožku na holení:

1. Očištění pokožky: Před holením je důležité očistit pokožku. Použijte jemný čistící prostředek nebo čisticí gel, který odstraní nečistoty a přebytečný olej z pokožky. Důkladně opláchněte pokožku teplou vodou a osušte ji.

 2. Prohřátí pokožky: Před začátkem holení je vhodné předehřát pokožku. Můžete si například namočit ručník do teplé vody, vyždímat ho a přiložit na pokožku na několik minut. Teplá komprese pomůže otevřít póry a změkčit chloupky, což usnadní holení.

 3. Použití holícího mýdla: Aplikujte tenkou vrstvu holicího mýdla na pokožku. Mýdlo na holení pomáhá zjemnit chloupky a zlepšuje kluznost holícího nástroje. Zde si můžete vybrat mýdlo, které vyhovuje Vašemu typu pokožky.

4. Správný holicí nástroj: Vyberte si vhodný holicí nástroj. Ujistěte se, že máte ostrou a čistou břitvu, abyste minimalizovali podráždění pokožky a získali dokonalý výsledek.

5. Technika holení: Držte holicí nástroj v úhlu přibližně 30 stupňů k pokožce a jemně ho posouvejte po pokožce ve směru růstu chloupků. Používejte krátké a plynulé tahy a nevyvíjejte přílišný tlak, abyste zabránili podráždění pokožky a řezání.

6. Po holení: Po dokončení holení důkladně opláchněte obličej studenou vodou, abyste uzavřeli póry a zklidnili pokožku. Poté naneste balzám po holení nebo hydratační krém, který pomůže udržet pokožku hydratovanou a zklidněněnou.